מזון למחשבה: איך ניהול יעיל של שרשרת האספקה יכול לתרום לשיפור משבר המזון העולמי

יותר מ-820 מיליון אנשים בעולם סובלים מרעב כרוני, כ-30,000 איש מתים בכל יום מרעב, בישראל יש 1.8 מיליון אנשים שסובלים מחוסר בטחון תזונתי ובשנת 2018 מזון בשווי 19.5 מיליארד שקל נזרק לפח בישראל. בכל שנה בעולם מתבזבז 1.3 מיליון טון של מזון כאשר במדינות מתפתחות 40% מהמזון נהרס או מתקלקל בשלב הגידול או העיבוד הראשוני ובמדינות מתועשות 40% מהמזון נהרס או מתקלקל בשלב הקמעונאי או הצרכני. בקיצור? יש אינפלציה של אוכל כי לאף אחד אין מספיק, כי לכולם ביחד יש יותר מדי. כלומר, השפע המוגזם מעבר למה שנדרש גורם לנו להפחית בערכו. ברור שמדובר במגפה רחבה שנוגעת לכל הסקטורים בחברה, אבל כפי שהבטחנו בכותרת – נתמקד בתפקידה של שרשרת האספקה. הנתון האחרון על ה-40% של המזון שמתקלקל בשלב הקמעונאי או הצרכני הוא הכי רלוונטי לעולם שרשרת האספקה. אז מה חברות מזון ולוגיסטיקה צריכות לעשות כדי לשפר את המצב?

  • הטמעת מערכות ניהול אוטומטיות מתקדמות
  • להשתמש בסנסורים לניטור על טמפרטורה, לחות ותנאי אחסנה
  • להשתמש במארזים עם יכולות וויסות ושמירה על טמפ’ ע”פ תווי תקן
  • להקטין ולייעל מרכזים לוגיסטיים – למשל ע”י אחסון שיתופי

 

פתרונות לוגיסטיקה מתקדמים יכולים לשפר ולקצר בצורה משמעותית את השלב שבין “החווה לצלחת” ולהבטיח שלא רק ייזרק פחות אוכל, אלא גם שנאכל בריא וטרי יותר. וזה חייב לקרות כי ע”פ הערכות בשנת 2050 לא יישאר לנו מה לאכול.

רוצים להיות תמיד ב-control על התפתחויות חדשות בעולם שרשרת האספקה? הירשמו לניוזלטר ואנחנו כבר נדאג לעדכן אתכם!

זה הזמן להיות ב-Control

הרשמה למושב ״אוטומציה בשרשרת האספקה״

עלות השתתפות 175₪ כולל מע״מ - הנחה בלעדית למוזמני Fritz

איך תרצה לשלם